Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

DOET

Dit is het

DOET is een leefstijlinterventie speciaal voor mensen ouder dan 60 jaar met geheugenproblemen / dementie die thuis wonen en zelfstandig (eventueel met een rollator of stok) kunnen lopen.
DOET is een programma van een half jaar. U gaat drie keer per week bewegen. Dit doet u twee keer per week in een vaste groep van ongeveer 6 deelnemers, onder begeleiding van een fysiotherapeut. U oefent bij een sportvereniging en gaat wandelen in de bossen van Stichting IJssellandschap. Daarnaast oefent u een keer per week thuis met uw naaste of een vrijwilliger. De fysiotherapeut komt bij u thuis om de oefeningen voor thuis uit te leggen. Tijdens het bezoek wordt meteen gekeken hoe u woont. Wellicht kunt u met tips uw thuissituatie veiliger maken zodat u langer thuis kunt wonen en de kans op ongelukken kunt verminderen. Als de fysiotherapeut inschat dat dit u zou kunnen helpen, dan wordt met u besproken of ook een ergotherapeut u thuis kan komen bezoeken.
Binnen dit programma vinden er twee informatiebijeenkomsten plaats waarbij naast bewegen ook aandacht is voor goede voeding. Het belang van goede voeding en wat goede voeding precies is, wordt in de bijeenkomst uitgelegd door een diëtist. Mocht blijken dat u meer begeleiding nodig heeft (of zou willen), om uw voedingspatroon aan te passen, dan worden de mogelijkheden met u besproken.

DOET vindt plaats van april t/m september. De intakegesprekken en screening vinden plaats in maart. In 2018 starten er vier groepen:
groep 1
Tijd: 10.30 – 11.30 uur
Dagen: Maandag training in het bos / Donderdag training bij sportvereniging Helios
groep 2
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Dagen: Maandag training in het bos / Donderdag training bij sportvereniging Helios
groep 3
Tijd: 10.30 – 11.30 uur
Dagen: Dinsdag training in het bos / Vrijdag training bij sportpark Borgele
groep 4
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Dagen: Dinsdag training in het bos / Vrijdag training bij  sportpark Borgele

Dit heb ik eraan

Voldoende bewegen en de juiste voeding zijn erg belangrijk voor uw hersenen en spieren. Met DOET werkt u aan een gezonde leefstijl waarbij u uw grenzen leert kennen in een veilige omgeving. Door uw kracht, conditie en balans te trainen helpt het programma om uw valrisico te verminderen. Daarnaast doet u contacten op met lotgenoten en ervaart u de positieve effecten die de natuur op uw gezondheid heeft.

Vergoeding

Voor deelname aan dit programma vragen wij een eigen bijdrage van Euro 15,- per maand. Dat is inclusief vervoer, het DOET-programma, maximaal 4 huisbezoeken van een fysiotherapeut en/of ergotherapeut en twee keer advies over voeding door een diëtist.

Hier kan ik terecht

Heeft u vragen of wilt u uzelf of uw naast / relatie aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Clientbemiddeling via tel. (0570) 698 298 of clientbemiddeling@zorggroepsolis.nl

Deze mensen staan voor u klaar

Karla Hofman
Karla Hofman
Casemanager Dementie

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling