Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

BAS (Blijf Actief bij de Sportvereniging)

Dit is het

BAS is het vervolgprogramma na DOET. BAS is speciaal voor mensen ouder dan 65 jaar met geheugenproblemen / dementie die thuis wonen en zelfstandig (eventueel met een rollator of stok) kunnen lopen.
Het BAS programma kunt u volgen zolang u wilt of zolang dit veilig wordt geacht. U kunt naar BAS doorstromen na DOET en eventueel kan BAS de overbrugging zijn tot deelname aan DOET.
BAS is een beweegprogramma waarbij u twee keer per week beweegt. Dit doet u onder leiding van een trainer van de sportvereniging. Er worden (bos)wandelingen gemaakt, beweegspelletjes gedaan en er worden specifieke oefeningen gedaan om uw kracht, conditie en balans te trainen.
Naast aandacht voor bewegen is er ook aandacht voor sociale activiteiten zoals een kopje koffie of het bakken van appelflappen.
Omdat BAS volgt op DOET, zult u met een vertrouwde groep mensen bewegen. De fysiotherapeut van DOET is als achterwacht te raadplegen door de trainer.

Het BAS programma wordt het hele jaar aangeboden.
Op dit moment kunt u het BAS programma volgen bij sv Helios.
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Dagen: Dinsdag en vrijdag.

Dit heb ik eraan

BAS helpt u de leefstijl die u heeft aangeleerd bij DOET te behouden, u beweegt met een bekende groep en u blijft op deze manier werken aan uw fitheid. Binnen BAS worden ook trainingen in het bos aangeboden waardoor u ook de positieve effecten van de natuur kunt blijven ervaren.

Vergoeding

Als deelnemer van BAS wordt u lid van de sportvereniging die BAS aanbiedt. Het BAS-lidmaatschap kost u Euro 15,- per maand. Dat is inclusief vervoer.

Hier kan ik terecht

Als u via DOET instroomt bij BAS, dan wordt de aanmelding binnen het programma voor u geregeld. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met sv Helios, tel. 0570-655030 of mail naar voorzitter@svhelios.nl

Bent u nog niet bekend met DOET en BAS, en wilt u uzelf of uw naaste / relatie aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Clientbemiddeling via tel. 0570-698298 of mail naar beweegprogrammadoet@zorggroepsolis.nl

Deze mensen staan voor u klaar

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.