Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Big Move

Dit is het

BigMove is een programma voor mensen die kampen met psychische klachten. Vaak zijn er ook lichamelijke en sociale problemen.

BigMove kan helpen als je last hebt van een depressie, burnout of angsten. Maar ook bij andere psychische of psychiatrische problemen blijkt BigMove vaak goed te werken. In het programma staat jouw welzijn centraal zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. 

Zelf én samen aan de slag

BigMove heeft drie verschillende onderdelen; 

1. Een psycholoog helpt je om je klachten te verminderen door anders te denken en te voelen. En daardoor kun je ook andere dingen gaan doen. 

2. Onder leiding van één of twee begeleiders doe je in een groep oefeningen die je helpen met het opbouwen van je vertrouwen, kracht en het herkennen van je grenzen. De groep is een krachtig middel om je beter bewust te worden van je angsten en patronen, zodat je deze kunt doorbreken. Je oefent nieuw gedrag, wat zorgt voor plezier en zelfvertrouwen. 

3. Je bespreekt jouw inzichten met een begeleider en werkt in kleine stapjes aan het bereiken van praktische doelen die jouw welzijn vergroten. Dat zijn doelen die voor jou belangrijk zijn. Iets waar je meer grip op wilt krijgen, die je blij maken of die je graag wilt ontwikkelen.

Doordat de onderdelen in combinatie worden uitgevoerd, zorgen ze samen voor een grote en blijvende verandering. Dat is de kracht van BigMove!

Het BigMove programma duurt zes maanden; 

Je krijgt maximaal tien individuele behandelgesprekken bij de psycholoog. Het exacte aantal wordt in overleg bepaald en is afhankelijk van waar je het meeste baat bij hebt.

Er zijn 15 groepsbijeenkomsten met een of twee begeleiders. Deze vinden altijd op een vast moment in de week plaats. 

Je krijgt maximaal vijf individuele sessies met één van de begeleiders. Je begeleider denkt daarbij ook met je mee over wat je ná BigMove kunt doen. Bijvoorbeeld over welke activiteiten bij je passen waarmee je jezelf in beweging kan houden. Zo houd je zelf invloed op jouw gezondheid, blijf je onder de mensen, en voel je je op alle fronten sterker. Kijk voor meer informatie op http://www.bigmove.nu/locatie/bigmove-deventer-zorggroep-solis.

Dit heb ik eraan

BigMove helpt mensen die vast zitten, weer in beweging te komen.

Mensen die aan BigMove hebben meegedaan, ervaren minder klachten en zitten beter in hun vel. Ook voelen ze zich fitter en hebben ze meer sociale contacten. Dat kun jij ook bereiken! 

Heeft u, net als vele anderen, dagelijks te maken met een combinatie van ingrijpende klachten. Denk bijvoorbeeld aan angst, somberheid, eenzaamheid, pijn, slapeloosheid, depressie, soms in combinatie met overgewicht, suikerziekte of hart- en vaatziekten. Merkt u dat de medische zorg deze klachten behandeld, maar dat er meer nodig is om je gezond te voelen? Dan is het big move programma geschikt voor u.

Vergoeding

BigMove wordt door vrijwel alle verzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er is wel een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Meer info? Kijk op www.bigmove.nu of bel naar het afsprakenbureau: 0570-685899, email: afsprakenbureau@zorggroepsolis.nl

Hier kunt u terecht

Rielerenk paramedisch centrum
Nico Bolkesteinlaan 1
  • Specifieke kennis van psychosomatiek en arbeid en gezondheid
  • Directe samenwerking met huisartsen in hetzelfde pand
  • Professionele fysiotherapie, logopedie en ergotherapie
  • Grote oefenzaal met drie behandelcabines

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.