Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Opticien

Dit is het

De opticien is de specialist op het gebied van hulpmiddelen bij het zien. Als uw zicht minder wordt, kunt u de opticien een oogmeting laten doen. Op basis daarvan levert de opticien u een bril of contactlenzen op de juiste sterkte. In alle woonzorgcentra van Zorggroep Solis komt standaard een opticien. De opticien is niet in dienst van Zorggroep Solis.

Dit heb ik eraan

Met een goede bril of contactlenzen verbetert uw zicht. Dat heeft meteen gevolgen voor uw dagelijkse bezigheden. De kans dat u valt wordt kleiner en het kost u minder moeite om te lezen en televisie te kijken.

Vergoeding


Zorgverzekeraar

De consulten bij de opticien zijn gratis.
Kosten voor uw bril of contactlenzen worden niet vergoed door de basisverzekering. Deze kosten worden door uw zorgverzekeraar (deels) vergoed als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar om te horen hoeveel u vergoed krijgt, of de voorwaarden van uw aanvullende verzekering raadplegen.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kunt u terecht

Spikvoorde
M.C. Escherweg 2
7425 RJ Deventer
  • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
  • Ruime accommodaties met ideale woonvoorzieningen
  • Gelegen in een prachtige omgeving
  • Gezellige recreatieruimten

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.