Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Kniegroep

Dit is het

De kniegroep is een oefengroep voor mensen die last hebben van instabiliteitsproblemen aan de knie. Instabiliteit wil zeggen dat u minder controle heeft over uw knie doordat een band in de knie beschadigd is. U oefent onder begeleiding van fysiotherapeuten die extra geschoold zijn op het terrein van het kniegewricht en veel ervaring hebben in het begeleiden van instabiliteitsklachten.


 

Dit heb ik eraan

Door te trainen met krachtapparatuur en cardioapparatuur werkt u aan een goede conditie, een betere stabiliteit en een betere coördinatie.

Vergoeding

Deze dienst wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Mogelijk valt dit (gedeeltelijk) onder uw aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u uw polis raadplegen.

Heeft u een chronische aandoening, dan worden de eerste twintig behandelingen door uw zorgverzekeraar volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt therapie vergoed vanuit uw basisverzekering.


De kosten van een training zijn afhankelijk van de grootte van de oefengroep.

2 deelnemers € 25,15 per persoon
3 deelnemers € 22,59 per persoon
4 deelnemers € 20,08 per persoon
5-10 deelnemers € 15,06 per persoon

 

Geen chronische aandoening

Heeft u geen chronische aandoening, dan wordt de kniegroep door uw zorgverzekeraar (deels) vergoed als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar om te horen hoeveel u vergoed krijgt, of de voorwaarden van uw aanvullende verzekering raadplegen.

Heeft u alleen een basisverzekering, dan kunt u gebruikmaken van de kniegroep, dan betaalt u dit dan zelf.

In het verpleeghuis

Behandeling wordt voor bewoners van het verpleeghuis vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). De kniegroep kan hier deel van uitmaken. Hiervoor heeft u altijd een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Samen met het CIZ wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Wij helpen u graag met uw aanvraag van een indicatie bij het CIZ.

Eigen bijdrage

Daarnaast betaalt u zelf een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid berekent de hoogte van uw eigen bijdrage. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen, gezinssituatie en de hoeveelheid zorg die u gaat ontvangen.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Plan een vrijblijvende rondleiding

Bent u geïnteresseerd in een rondleiding in één van onze woonzorgcentra om er de sfeer te proeven? Maak dan hier een online afspraak.

Selecteer een locatie
Almen paramedisch centrumDe BloemendalDe Bloemendal paramedisch centrumGroote & VoorsterGroote & Voorster paramedisch centrumHospice De WindeLaren paramedisch centrumPW JanssenPW Janssen paramedisch centrumRielerenk paramedisch centrumSolis thuiszorgSpikvoordeSpikvoorde paramedisch centrumSt Jurriën