Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Groepsvervoer per Solisbus

Dit is het

Het komt regelmatig voor dat bewoners van het verpleeg- of verzorgingshuis of de aanleunbewoners in een groep een uitstapje maken. U gaat bijvoorbeeld naar de dierentuin, een tuincentrum of een museum. Dat gebeurt meestal onder begeleiding van een vrijwilliger of activiteitenbegeleider. Het vervoer wordt niet uit de Wet Langdurige Zorg betaald. De Solisbus biedt dan uitkomst. Tegen een geringe vergoeding komt de bus voorrijden en brengt de chauffeur u naar de plaats van bestemming en weer terug.

Dit heb ik eraan

Met de Solisbus komt u op elke gewenst moment veilig op uw plaats van bestemming aan. Met de kosten valt het wel mee. U betaalt die kosten immers samen met alle andere inzittenden.

Vergoeding

De kosten zijn afhankelijk van het aantal reizigers. De maximale kosten zijn € 1,10 per persoon per kilometer.

Deze dienst wordt niet vergoedt vanuit de Wet Langdurige Zorg of zorgverzekeraar. 

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.