Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Rolstoeluitleen

Dit is het

Heeft u af en toe een rolstoel nodig? Die kunt u gratis een dag lenen bij locaties PW Janssen, De Bloemendal, het Groote & Voorster en Spikvoorde. De leenrolstoel is bestemd voor mensen die voor activiteiten buitenshuis een rolstoel nodig hebben. U hoeft dus niet in een van de woonzorgcentra te wonen.

Dit heb ik eraan

Normaal gesproken gebruikt u geen rolstoel, maar het maken van een uitstapje is voor u te vermoeiend. Dan is een leenrolstoel een uitkomst. Met zo’n leenrolstoel kunt u toch een middag winkelen, een museum bezoeken of een dag op pad met de kleinkinderen.

Vergoeding

U betaalt niets voor het gebruik van de rolstoel.
De leenrolstoel is een initiatief van de gemeente Deventer, in samenwerking met tien woonzorgcentra in Deventer. Voor het lenen van een rolstoel moet u een gebruikersovereenkomst ondertekenen en uw identiteitsbewijs laten zien. Vervolgens kunt u voor 24 uur een rolstoel lenen.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.