Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Fysiotherapie

Dit is het

De fysiotherapeut is de specialist als het om bewegen gaat en biedt uitkomst bij stoornissen in houding of met bewegen. De meest voorkomende vormen van fysiotherapie zijn bewegingstherapie (oefentherapie waarbij u vaak trainingsapparatuur gebruikt) en massage.

Dit heb ik eraan

Door de behandeling en de oefening onder begeleiding van de fysiotherapeut beweegt u soepeler en kunt u herhaling of verergering van klachten voorkomen. Ook voor en na een operatie heeft u voordeel van fysiotherapie. Gaat u met een betere conditie de operatie in, dan komt u er beter uit. Revalideren gaat sneller onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Vergoeding

Chronische aandoening

Heeft u een chronische aandoening, dan worden de eerste twintig behandelingen door uw zorgverzekeraar volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit uw basisverzekering.  Heeft u dus alleen een basisverzekering, dan betaalt u de eerste twintig behandelingen zelf.
Behandeling: € 31,33
Aan-huis-toeslag: € 12,93

Geen chronische aandoening

Heeft u geen chronische aandoening, dan wordt fysiotherapie door uw zorgverzekeraar (deels) vergoed als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar om te horen hoeveel u vergoed krijgt, of de voorwaarden van uw aanvullende verzekering raadplegen. Heeft u alleen een basisverzekering en u wilt gebruik maken van fysiotherapie, dan betaalt u € 31,33 per behandeling.
 

Fysiotherapie Intake behandeling 45 minuten€ 46,99                                               
Fysiotherapie DTF screening€ 15,41
Fysiothera[ie DTF intake en onderzoek na screening€ 33,85
Fysiotherapie eenmalig consult€ 50,27
Fysiotherapie zitting voor complexe/meervoudige zorgvragen€ 45,27

 

In het verpleeghuis 

Behandeling wordt voor bewoners van het verpleeghuis vergoed vanuit de Wet Langdurige zorg (Wlz). Fyiotherapie kan hier onderdeel van uit maken. Hiervoor heeft u altijd een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Samen met het CIZ wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en hoeveel.  Wij helpen u graag met uw aanvraag van een indicatie bij het CIZ.

Eigen bijdrage

Daarnaast betaalt u zelf een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid berekent de hoogte van uw eigen bijdrage. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen, gezinssituatie en de hoeveelheid zorg die u gaat ontvangen.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kunt u terecht

Almen paramedisch centrum
Torenstraat 4
 • 2 grote behandelcabines
 • Rolstoelvriendelijk
 • Gezelligheid, saamhorigheid en professionele behandeling
 • Gelegen op een mooie, landelijke plek
De Bloemendal
Het Laar 1
 • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
 • Wonen in het groen met een fraaie tuin rondom
 • Op loopafstand van een fraai winkelcentrum
 • Allerlei vormen van zorg en behandeling in huis
PW Janssen
Hermelijn 2
 • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
 • Alle disciplines onder één dak
 • Gespecialiseerd op chronische aandoeningen en ouderenzorg
 • Vaste behandelaars, dus vertrouwde gezichten

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Plan een vrijblijvende rondleiding

Bent u geïnteresseerd in een rondleiding in één van onze woonzorgcentra om er de sfeer te proeven? Maak dan hier een online afspraak.

Selecteer een locatie
Almen paramedisch centrumDe BloemendalDe Bloemendal paramedisch centrumGroote & VoorsterGroote & Voorster paramedisch centrumHospice De WindeLaren paramedisch centrumPW JanssenPW Janssen paramedisch centrumRielerenk paramedisch centrumSolis thuiszorgSpikvoordeSpikvoorde paramedisch centrumSt Jurriën