Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Diëtetiek

Dit is het

Diëtetiek is de leer van het dieet, ook wel voedingsleer genoemd. De diëtisten van Solis zijn bij uitstek de deskundigen om u te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Ze zorgen ervoor dat u zich beter voelt, dat uw behandeling beter aanslaat en dat u –zo mogelijk- beter wordt. De diëtist werkt nauw samen met uw arts om ervoor te zorgen dat u de juiste voeding krijgt: passend bij uw aandoening, uw behandeling en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren. U adviseren over uw voedingspatroon doen ze eventueel ook bij u aan huis.
 

Dit heb ik eraan

Een goed dieet draagt bij aan uw gezondheid. Door een juiste voedselkeuze voelt u zich fitter, kunt u stoornissen verminderen of soms zelfs opheffen. Voor sommige mensen is een dieetadvies ingrijpend. Ze kunnen of mogen niet meer eten zoals ze altijd gewend waren. De diëtist gaat met die personen op zoek naar de beste manier om met deze beperking om te gaan. Diëtetiek is dus altijd maatwerk.

De diëtiste is aanwezig op donderdag. U kunt in overleg een afspraak maken op een andere dag.

Vergoeding

Zorgverzekeraar

Diëtetiek wordt door uw zorgverzekeraar vergoed: iedereen met een zorgverzekering heeft recht op drie uren dieetbehandeling uit het basispakket. Deze 3 uren kunnen over meerdere consulten per jaar verdeeld worden, afhankelijk van uw behoefte en vraag. Aangezien de dieetbehandeling in het basispakket is opgenomen, valt dit wel onder het eigen risico.

Sommige aanvullende pakketten bevatten extra behandeluren waardoor u meer consulten vergoed kunt krijgen. Raadpleeg voor de voorwaarden uw zorgpolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Mocht u al uw uren gebruikt hebben, dan kunt u gebruik blijven maken van diëtetiek, maar u betaalt dit dan zelf.

Behandeling: € 15,41 per 15 minuten.
Aan-huis-toeslag: € 28,55

Verwijsbrief

Het is voor sommige verzekeraars nodig om een verwijsbrief van de huisarts/ specialist mee te nemen naar de diëtist.

In het verpleeghuis

Behandeling wordt voor bewoners van het verpleeghuis vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Diëtetiek kan hier onderdeel van uitmaken. Hiervoor heeft u altijd een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Samen met het CIZ wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Wij helpen u graag met uw aanvraag van een indicatie bij het CIZ.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kunt u terecht

Almen paramedisch centrum
Torenstraat 4
7218 BC Almen
 • 2 grote behandelcabines
 • Rolstoelvriendelijk
 • Gezelligheid, saamhorigheid en professionele behandeling
 • Gelegen op een mooie, landelijke plek
PW Janssen
Hermelijn 2
7423 EJ Deventer
 • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
 • Alle disciplines onder één dak
 • Gespecialiseerd op chronische aandoeningen en ouderenzorg
 • Vaste behandelaars, dus vertrouwde gezichten
Spikvoorde
M.C. Escherweg 2
7425 RJ Deventer
 • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
 • Ruime accommodaties met ideale woonvoorzieningen
 • Gelegen in een prachtige omgeving
 • Gezellige recreatieruimten

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Plan een vrijblijvende rondleiding

Bent u geïnteresseerd in een rondleiding in één van onze woonzorgcentra om er de sfeer te proeven? Maak dan hier een online afspraak.

Selecteer een locatie
Almen paramedisch centrumDe BloemendalDe Bloemendal paramedisch centrumGroote & VoorsterGroote & Voorster paramedisch centrumHospice De WindeLaren paramedisch centrumPW JanssenPW Janssen paramedisch centrumRielerenk paramedisch centrumSolis thuiszorgSpikvoordeSpikvoorde paramedisch centrumSt Jurriën