Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Respijtzorg

Dit is het

Mantelzorgers zijn intensief bezig met de verzorging van hun familielid, kennis of vriend die zorg nodig heeft. Met respijtzorg kunnen ze hun zorgtaken even helemaal aan een ander over laten. De mantelzorger heeft dan vrijaf van de zorg. Een beroepskracht of vrijwilliger neemt die zorg over. Dat vindt bij De Bloemendal plaats. Er is 24 uur per dag verzorgende en medische zorg aanwezig en er zijn korte lijnen met fysiotherapeuten. De kamers hebben allemaal een aangepaste badkamer met douche en toilet. Ook is er een alarmsysteem, instelbaar bed, een zitje, een bureau, tv, koelkast en draadloos internet.

Dit heb ik eraan

Door respijtzorg heeft de mantelzorg echt eens de handen vrij. Hij of zij kan aan zichzelf toekomen. Ook voor de zorgvrager kan het prettig zijn om met anderen in contact te komen. De zorgvrager voelt zich wellicht minder schuldig door eens even geen beroep op de mantelzorger te hoeven doen.
 

Vergoeding

Kosten

U betaalt € 30,- per nacht inclusief maaltijden. Respijtzorg wordt (deels) vergoed vanuit de WMO. U betaald dan nog wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage die bepaald wordt door de CAK.
Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij het WMO-loket, via tel.: 14 0570 (zonder kengetal).

Eventuele behandelingen zoals fysiotherapie, kunnen (gedeeltelijk) vergoed vanuit uw ziektekostenverzekering. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar om te horen hoeveel u vergoed krijgt, of de voorwaarden van uw verzekering raadplegen.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kunt u terecht

De Bloemendal
Het Laar 1
7414 BJ Deventer
  • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
  • Wonen in het groen met een fraaie tuin rondom
  • Op loopafstand van een fraai winkelcentrum
  • Allerlei vormen van zorg en behandeling in huis
Groote & Voorster
Smedenstraat 117
7411 RA Deventer
  • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
  • Behandelmogelijkheden dicht bij huis
  • Vertrouwd team
  • Drie gastvrijheidssterren

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Plan een vrijblijvende rondleiding

Bent u geïnteresseerd in een rondleiding in één van onze woonzorgcentra om er de sfeer te proeven? Maak dan hier een online afspraak.

Selecteer een locatie
Almen paramedisch centrumDe BloemendalDe Bloemendal paramedisch centrumGroote & VoorsterGroote & Voorster paramedisch centrumHospice De WindeLaren paramedisch centrumPW JanssenPW Janssen paramedisch centrumRielerenk paramedisch centrumSolis thuiszorgSpikvoordeSpikvoorde paramedisch centrumSt Jurriën