Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Kinderthuiszorg

Dit is het

Kinderthuiszorg is gespecialiseerde thuiszorg voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden begeleiden, verzorgen, of ondersteunen deze kinderen of jongvolwassenen in de eigen woonomgeving. De kinderthuiszorg kan voor korte of langere tijd zijn.

Wanneer u zelf de regie wilt voeren over het beschikbare budget dan kan uw indicatie omgezet worden naar een Persoonsgebonden Budget (PGB). Meer informatie vindt u onder het kopje 'Vergoeding'.

 

Klik hier voor meer vormen van thuiszorg.

 

Direct naar de website van Solis thuiszorg.

Dit heb ik eraan

Als ouder van een kind met een beperking heeft u de handen vol. Het is prettig dat een verpleegkundige/verzorgende enkele uren per week of per dag een deel van uw zorgtaken overneemt of u daarin ondersteunt. De begeleiding is erop gericht om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, ontplooiing en levensvreugde van uw kind en zijn vaardigheden te ontwikkelen of in stand te houden.

We hebben pedagogisch medewerkers, verzorgenden IG, verpleegkundigen en kinderverpleegkundigen in dienst. Daarnaast hebben we een S2- wijkverpleegkundige met ervaring binnen de kinderthuiszorg die indicaties kan stellen en u kan adviseren. 

Onze medewerkers werken nauw samen met andere behandelaars en zorgverleners (multidisciplinair). Uw eerste contactpersoon binnen de kinderthuiszorg onderhoudt deze contacten en zoekt afstemming indien nodig. 

Vergoeding

Kinderthuiszorg wordt op basis van uw indicatie vergoedt. De S2 verpleegkundige kijkt samen met u welke zorg, begeleiding en termijn nodig is en via welke financiering dit aangevraagd kan worden. Vergoedingen komen vanuit:

Wet Langdurige Zorg (WLZ) 

Heeft u een CIZ-indicatie? Dan wordt de vergoeding betaald vanuit de WLZ. U betaald aanvullend een eigen bijdrage die wordt vastgesteld door het CAK. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen, gezinssituatie en de hoeveelheid zorg die u gaat ontvangen.

Zorgverzekeringswet (ZVW)

De indicatie hiervoor wordt gesteld door uw S2 verpleegkundige. Wanneer u via de zorgverzekeringswet kinderthuiszorg ontvangt dan betaald hiervoor geen eigen bijdrage.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

De indicatie voor begeleiding wordt gesteld door uw sociale wijkteam in uw woonwijk.

PGB

Indien u uw zorg zelf wilt inkopen op basis van de gestelde indicaties dan kan dat via een PGB. Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een PGB. 

Particulier

Wilt u gebruik maken van kinderthuiszorg maar heeft u geen indicatie dan kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. U betaalt dan het geldende uurtarief.

Hulp nodig? Wij helpen u graag verder. Cliëntbemiddeling Zorggroep Solis

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.