Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Hulpmiddelen

Dit is het

Om u te helpen bij uw dagelijks leven zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar. Bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of een douche- of toiletstoel.
Waar kunt u zo’n hulpmiddel aanvragen? Hoe lang duurt zo’n aanvraag en wat doet u als er een probleem is met uw hulpmiddel? Solis helpt en adviseert u graag.

Dit heb ik eraan

Na een medische ingreep, blessure of bij ziekte kan het zijn dat u (tijdelijk) een hulpmiddel nodig heeft. Solis kan u informeren over de mogelijkheden bij onze samenwerkingspartners Medipoint en Welzorg.

Vergoeding

Sinds 1 januari 2013 worden de eenvoudige loophulpmiddelen zoals krukken en rollator niet meer vergoed vanuit de basisverzekering en zijn daardoor niet meer te lenen. Dit betekent dat u deze hulpmiddelen zoals krukken, rollator, looprek zelf moet huren of kopen. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar hulpmiddelen heeft opgenomen in de aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekering naar de vergoeding van uw hulpmiddelen.

 

Via de gemeente kunt u hulpmiddelen aanvragen om u in- en om uw huis goed te kunnen verplaatsen. Hiervoor kunt u terecht bij het sociale wijkteam in uw woonwijk. 

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kan ik terecht

Wij adviseren u graag over het gebruik en het lenen van hulpmiddelen. U kunt contact opnemen met Solis via tel.: (0570) 685 899.

Hier kunt u terecht

Solis thuiszorg
Hermelijn 2
7423 EJ Deventer
  • Onze wijkverpleegkundigen indiceren
  • Alle zorg dichtbij geregeld
  • complexe verpleegtechnische handelingen aan huis
  • Behandelmogelijkheden dichtbij

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling