Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Palliatieve zorg in het hospice

Dit is het

De palliatieve zorg in Hospice De Winde is in eerste instantie gericht op de kwaliteit van uw leven door onder andere het bestrijden van pijn en andere ziektesymptomen in de laatste fase van uw leven. De ondersteuning daarbij zijn uw psychologische, sociale en spirituele behoeften en die van uw naasten. Extra aandacht is mogelijk door de inzet van fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen.

Dit heb ik eraan

In Hospice De Winde bieden wij u de zorg en ondersteuning die u en uw naasten wensen of nodig hebben in de laatste fase van uw leven. U ontvangt 24 uur per dag (medische) zorg, verpleging, rust, aandacht en warmte, zowel voor u als voor uw naasten. U bent in veilige handen en uw familie en vrienden krijgen alle tijd en ruimte om echt samen met u te zijn.

Vergoeding

Palliatieve zorg in het hospice wordt vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de zorgverzekeringswet (ZVW). Hiervoor heeft u altijd een indicatie nodig van ofwel het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), uw huisarts of behandelend specialist. Samen met de verpleegkundige in het Hospice en de Hospice-arts wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en hoeveel.

Indien u vragen heeft dan helpen wij u graag verder..

Eigen bijdrage

Afhankelijk van uw indicatie betaald u aanvullend een eigen bijdrage die wordt vastgesteld door het CAK. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen en gezinssituatie.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kunt u terecht

Hospice De Winde
Hermelijn 2
7423 EJ Deventer
  • Gemiddelde wachttijd: neem contact met ons op
  • Gratis logeerruimte voor familie en naasten
  • Keurmerk palliatieve zorg
  • Uitstekende woonfaciliteiten

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.