Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

DOET

Solis start met het Deventer Beweeg Onderzoek DOET, een beweegprogramma voor mensen met geheugenproblemen.
Solis werkt samen met prof.dr. Erik Scherder (klinisch neuropsycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam) en met dr. Frits Oosterveld (lector Gezondheid en Bewegen aan de Saxion Hogeschool in Enschede) om meer te weten te komen over de invloed van bewegen bij ouderen. 

Daarbij richten we ons vooral op mensen met geheugenproblemen en mensen met dementie. Juist deze groep mensen kunnen dubbel baat hebben bij bewegen omdat de hersenen achteruitgaan.

Lees meer over DOET 2018

Dementie in Beweging

Bewegen; het zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van ons leven. Helaas is dit niet het geval voor mensen in een verpleeghuis. Slechts 4% van de somatische cliënten beweegt dagelijks 15 tot 20 minuten matig intensief verspreid over de dag. Bij mensen met dementie ligt dit aantal waarschijnlijk nog lager. Ondanks dit lage aantal, groeit de laatste jaren het bewijs dat bewegen een positieve invloed heeft op het lichamelijk- en geestelijk functioneren van mensen met dementie. 

Lees meer over Dementie in Beweging

Alzheimertuin PW Janssen

In navolging van woonzorgcentrum Groote & Voorster is PW Janssen gestart met de ontwikkeling van een Alzheimertuin. Meer informatie volgt binnenkort. 

Jong dementerenden in PW Janssen

De groep jong dementerenden is niet te vergelijken met de oudere dementerenden. Doordat ze in een andere leeftijdsfase zitten en over een goede vitaliteit beschikken hebben ze andere problemen en behoeften. Binnen Solis wordt al vele jaren zorg geboden aan dementerenden. PW Janssen richt zich specifiek op de groep jong dementerenden.

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling