Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Wat is het Specialistisch Verpleegkundig Team?

Het SVT bestaat uit acht tot negen verpleegkundigen met ieder zijn of haar specialisme. Onze specialisaties zijn onder andere non-fixatie, continentiezorg, wond- en decubituszorg, geriatrie gerontologie en palliatieve zorg. Wij zijn 24 uur per dag beschikbaar om complexe vragen van huisartsen, cliënten en medewerkers te beantwoorden. Daarnaast houden wij ons bezig met kwaliteitsaudits en scholing van zorgmedewerkers zowel binnen als buiten Solis. 

Veelgevraagde antwoorden

Veelgevraagde antwoorden over lichamelijke aandoeningen

Bij wie kan ik terecht met vragen over hoe om te gaan met meerdere lichamelijke aandoeningen?

U kunt met al uw vragen over lichamelijke aandoeningen in eerste instantie terecht bij uw huisarts. Indien nodig, verwijst de huisarts u door naar een geriater. De geriater bekijkt vervolgens wat er nodig is om beter te functioneren. U kunt ook altijd contact opnemen met de cliëntbemiddeling.

Hoe kunnen we zo lang mogelijk thuis blijven wonen als mijn partner niet meer voor zichzelf kan zorgen?

U kunt met uw huisarts, het sociale wijkteam of onze cliëntbemiddelaars overleggen wat er nodig is om thuis goed te kunnen blijven functioneren. Er zijn veel ondersteunende zaken in te regelen zoals woningaanpassingen, maaltijden aan huis, dagbesteding, huishoudelijke hulp, thuiszorg, et cetera. U kunt ook contact opnemen met onze cliëntbemiddelaars.

Wat als zelfstandig wonen niet meer lukt door lichamelijke aandoeningen?

De woonzorgcentra van Solis bieden uitstekende woonvoorzieningen. Ook wordt er in meerdere van onze locaties, zoals PW Janssen, St. Jurriën, de Bloemendal, Groote & Voorster en Spikvoorde, dagbesteding aangeboden, die positief bijdraagt aan het functioneren van patiënten.

Wat heb ik nodig voor een definitieve opname?

Wie door lichamelijke aandoeningen niet meer zelfstandig thuis kan wonen heeft een indicatie nodig van het CIZ om in een woonzorgcentrum te komen wonen. De huisarts, wijkverpleegkundige of onze cliëntbemiddelaars kunnen deze aanvraag ondersteunen of verzorgen.

Zijn er in de woonzorgcentra eenpersoonskamers beschikbaar voor mensen met lichamelijke aandoeningen?

Voor mensen met lichamelijke aandoeningen hebben de woonzorgcentra van Solis een- en tweepersoonskamers beschikbaar.

Wat kan Solis voor je betekenen

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met SVT

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

SVT