Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Last van je lijf?

Fysieke pijn of last kan vele oorzaken hebben en zich heel verschillend manifesteren. De ene klacht is de andere niet en vraagt dus om een eigen behandeling. Met verschillende behandel- en therapievormen helpt Solis u van uw klachten af.

Pijn kan acuut zijn of sluimerend ontstaan. Vaak is het een waarschuwing van ons lichaam. Soms gaat het vanzelf over. Blijft het echter aanhouden, dan kan er meer aan de hand zijn dan alleen een waarschuwing en kunt u gebaat zijn bij therapie en/of behandeling.
 

Wat kan ik zelf doen?

Bij Solis kunt u terecht voor verschillende behandel- en therapievormen die u van uw klachten afhelpen. Onze deskundige therapeuten bekijken uw situatie en beoordelen wat er nodig is om u van uw klachten af te helpen. Zijn uw klachten het gevolg van een sportblessure, een verkeerde houding of manier van bewegen? Dan kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Kampt u met chronische gewrichts- of rugpijn? Dan bent u misschien eerder gebaat bij TENS-therapie, waarmee de pijn bestreden wordt door de zenuwen te stimuleren. Kunt u de dagelijkse dingen in en om het huis niet meer zo goed doen? Dan kan ergotherapie u misschien helpen. Of heeft u spraak- of slikklachten? Dan is er de logopedist. Voor elke klacht heeft Solis een oplossing.

 

Veelgevraagde antwoorden

Veelgevraagde antwoorden over lichamelijke aandoeningen

Waar kan ik hulpmiddelen zoals tape kopen?

Wij hebben goede ervaringen met Disporta: www.disporta.nl

Bij wie kan ik terecht met vragen over hoe om te gaan met meerdere lichamelijke aandoeningen?

U kunt met al uw vragen over lichamelijke aandoeningen in eerste instantie terecht bij uw huisarts. Indien nodig, verwijst de huisarts u door naar een geriater. De geriater bekijkt vervolgens wat er nodig is om beter te functioneren. U kunt ook altijd contact opnemen met de cliëntbemiddeling.

Hoe kunnen we zo lang mogelijk thuis blijven wonen als mijn partner niet meer voor zichzelf kan zorgen?

U kunt met uw huisarts, het sociale wijkteam of onze cliëntbemiddelaars overleggen wat er nodig is om thuis goed te kunnen blijven functioneren. Er zijn veel ondersteunende zaken in te regelen zoals woningaanpassingen, maaltijden aan huis, dagbesteding, huishoudelijke hulp, thuiszorg, et cetera. U kunt ook contact opnemen met onze cliëntbemiddelaars.

Wat als zelfstandig wonen niet meer lukt door lichamelijke aandoeningen?

De woonzorgcentra van Solis bieden uitstekende woonvoorzieningen. Ook wordt er in meerdere van onze locaties, zoals PW Janssen, St. Jurriën, de Bloemendal, Groote & Voorster en Spikvoorde, dagbesteding aangeboden, die positief bijdraagt aan het functioneren van patiënten.

Wat heb ik nodig voor een definitieve opname?

Wie door lichamelijke aandoeningen niet meer zelfstandig thuis kan wonen heeft een indicatie nodig van het CIZ om in een woonzorgcentrum te komen wonen. De huisarts, wijkverpleegkundige of onze cliëntbemiddelaars kunnen deze aanvraag ondersteunen of verzorgen.

Zijn er in de woonzorgcentra eenpersoonskamers beschikbaar voor mensen met lichamelijke aandoeningen?

Voor mensen met lichamelijke aandoeningen hebben de woonzorgcentra van Solis een- en tweepersoonskamers beschikbaar.

Wat kan Solis voor je betekenen

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.