Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Wat zijn chronische lichamelijke klachten?

Chronische lichamelijke klachten, ofwel somatische aandoeningen, betreffen alle ziektebeelden, die u niet psychisch maar lichamelijk beperken. Met meerdere vormen van zorg en therapie is Solis er om deze beperkingen te verlichten of zelfs te verhelpen

Chronische lichamelijke aandoeningen kunnen vele vormen aannemen: problemen met de motoriek, het hart, maar ook met het zenuwstelsel, zoals het geval is bij de ziekte van Parkinson. Dergelijke aandoeningen kunnen tijdelijk zijn, maar ook chronisch. De zorgverlening voor deze aandoeningen, ook wel somatische zorg, is er dus op gericht om de klachten te genezen of te verlichten.

Wat kan ik zelf doen?

Solis biedt verschillende vormen van somatische zorg. Juist omdat er voor iedere aandoening weer andere behandelmethoden zijn. Denk aan pijnbestrijding en fysiotherapie, maar ook aan dagbesteding of begeleid wonen in geval van een lichamelijke handicap. We beoordelen per aandoening, welke behandelmethode nodig is om de beste resultaten te behalen. Aan huis of in één van onze locaties, als dat nodig is.  

Veelgevraagde antwoorden

Veelgevraagde antwoorden over lichamelijke aandoeningen

Waar kan ik hulpmiddelen zoals tape kopen?

Wij hebben goede ervaringen met Disporta: www.disporta.nl

Bij wie kan ik terecht met vragen over hoe om te gaan met meerdere lichamelijke aandoeningen?

U kunt met al uw vragen over lichamelijke aandoeningen in eerste instantie terecht bij uw huisarts. Indien nodig, verwijst de huisarts u door naar een geriater. De geriater bekijkt vervolgens wat er nodig is om beter te functioneren. U kunt ook altijd contact opnemen met de cliëntbemiddeling.

Hoe kunnen we zo lang mogelijk thuis blijven wonen als mijn partner niet meer voor zichzelf kan zorgen?

U kunt met uw huisarts, het sociale wijkteam of onze cliëntbemiddelaars overleggen wat er nodig is om thuis goed te kunnen blijven functioneren. Er zijn veel ondersteunende zaken in te regelen zoals woningaanpassingen, maaltijden aan huis, dagbesteding, huishoudelijke hulp, thuiszorg, et cetera. U kunt ook contact opnemen met onze cliëntbemiddelaars.

Wat als zelfstandig wonen niet meer lukt door lichamelijke aandoeningen?

De woonzorgcentra van Solis bieden uitstekende woonvoorzieningen. Ook wordt er in meerdere van onze locaties, zoals PW Janssen, St. Jurriën, de Bloemendal, Groote & Voorster en Spikvoorde, dagbesteding aangeboden, die positief bijdraagt aan het functioneren van patiënten.

Wat heb ik nodig voor een definitieve opname?

Wie door lichamelijke aandoeningen niet meer zelfstandig thuis kan wonen heeft een indicatie nodig van het CIZ om in een woonzorgcentrum te komen wonen. De huisarts, wijkverpleegkundige of onze cliëntbemiddelaars kunnen deze aanvraag ondersteunen of verzorgen.

Zijn er in de woonzorgcentra eenpersoonskamers beschikbaar voor mensen met lichamelijke aandoeningen?

Voor mensen met lichamelijke aandoeningen hebben de woonzorgcentra van Solis een- en tweepersoonskamers beschikbaar.

Wat kan Solis voor je betekenen

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.