Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Ortis Logopedie

Dit is het

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie. Zij houden zich daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Er vindt steeds meer wetenschappelijk onderzoek plaats naar de effecten van logopedie. Logopedie is gespecialiseerde (gezondheids)zorg of paramedische zorg.

Binnen Ortis hebben wij specialisten op het gebied van Parkinson, COPD en afasietherapie.

Voor meer informatie opent u bovenstaande links.

Dit heb ik eraan

Logopedie helpt u weer beter te communiceren met anderen en beter te slikken. Door problemen met de communicatie en het slikken kunt u namelijk in een sociaal isolement terechtkomen. Gerichte oefeningen, begeleiding en advies van een logopedist kunnen dit verhelpen en voorkomen.

De logopedist is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur. 
Op woensdag van 9.00 - 13.00 uur.

Vergoeding

Zorgverzekeraar

Logopedie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit uw basisverzekering. U krijgt een vergoeding voor logopedie via de basisverzekering als u beschikt over een verwijsbrief van uw behandelend arts, bijvoorbeeld de huisarts, medisch specialist, bedrijfsarts of ouderengeneeskundige. Enkele verzekeraars vergoeden de direct toegankelijke logopedie, dit wil zeggen dat u zonder verwijzing kunt komen. U kunt in uw polis nakijken waar u voor verzekerd bent. 

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.