Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Dagbesteding binnen uw ZZP indicatie

Dit is het

Heeft u meer hulp, advies en begeleiding nodig bij dagelijkse bezigheden? Dan kan dagbesteding een goede oplossing zijn. Dagbesteding biedt uitkomst aan verzorgingshuisbewoners van Solis die te maken hebben met licht geheugenverlies, vereenzaming of een lichte vorm van desoriëntatie.

Elke dag komt een groep senioren bij elkaar in een gezellige ruimte. Ze eten daar hun maaltijden en doen mee aan activiteiten, zowel individueel als in een groep. U wordt begeleidt door deskundige medewerkers.

Dit heb ik eraan

Met dagbesteding blijft u zo lang mogelijk functioneren in uw eigen appartement. Dat kan zowel in een woonzorgcentrum als daarbuiten zijn. U ervaart gezelligheid en wordt geprikkeld om actief te blijven.

Vergoeding

U heeft u altijd een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Samen met het CIZ wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Wij helpen u graag met uw aanvraag van een indicatie bij het CIZ.

Eigen bijdrage

Daarnaast betaalt u zelf een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid berekent de hoogte van uw eigen bijdrage. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen, gezinssituatie en de hoeveelheid zorg die u gaat ontvangen.

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Hier kunt u terecht

De Bloemendal
Het Laar 1
  • Gemiddelde wachttijd: geen
  • Behandelmogelijkheden dicht bij huis
  • Aanwezige oefenzaal
  • Altijd een-op-een therapie
Groote & Voorster
Smedenstraat 117
  • Gemiddelde wachttijd: 6 tot 12 maanden
  • Behandelmogelijkheden dicht bij huis
  • Vertrouwd team
  • Drie gastvrijheidssterren

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.