Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Bechterew-oefengroep

Dit is het

Mensen met de ziekte van Bechterew kunnen samen met andere patiënten trainen in de Bechterew-oefengroep. Bij de oefeningen gaat het vooral om een goede houding, mobiliteit, spierkracht en het bevorderen en onderhouden van de conditie. Dat gebeurt onder leiding van fysiotherapeuten.

Dit heb ik eraan

Door in een vroeg stadium de ziekte van Bechterew te herkennen en adequaat te behandelen kunt u over het algemeen nog redelijk functioneren. Het gedisciplineerd oefenen in de oefengroep draagt daar zeker toe bij.

Vergoeding

Zorgverzekering

Deze dienst wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Mogelijk valt dit (gedeeltelijk) onder uw aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u uw polis raadplegen.
De kosten van een training zijn afhankelijk van de grootte van de oefengroep.

2 deelnemers € 25,- per persoon
3 deelnemers € 22,50 per persoon
4 deelnemers € 20,- per persoon
5 - 10 deelnemers € 15,- per persoon

 

In het verpleeghuis

Behandeling wordt voor bewoners van het verpleeghuis vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). Deze oefengroep kan hier onderdeel van uit maken. Hiervoor heeft u altijd een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Samen met het CIZ wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Wij helpen u graag met uw aanvraag van een indicatie bij het CIZ.

Eigen bijdrage

Daarnaast betaalt u zelf een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid berekent de hoogte van uw eigen bijdrage. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen, gezinssituatie en de hoeveelheid zorg die u gaat ontvangen.

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Plan een vrijblijvende rondleiding

Bent u geïnteresseerd in een rondleiding in één van onze woonzorgcentra om er de sfeer te proeven? Maak dan hier een online afspraak.

Selecteer een locatie
De BloemendalGroote & VoorsterHospice De WindePW JanssenSolis/Ortis AlmenSolis/Ortis LarenSolis/Ortis RielerenkSpikvoordeSt Jurriën